Новини

ПОКАНА: Курс “Медийна грамотност в сферата на образованието”

Обучението е базирано на критическото мислене и аналитичния подход към всички форми на информация в заобикалящата ни среда – реална или виртуална. Специално внимание се обръща на поведението в социалните мрежи. Програмата включва лекции и практически упражнения, които можете да използвате в час, независимо от предмета, който преподавате.

read more

Отваря врати Code School Plovdiv – нова школа за програмиране в България

През лятото на 2017 г. екипът на Център за творческо обучение взе решение да създаде програма за обучение на млади специалисти с две направления frontend и backend. Code School Plovdiv е партньорство между професионални IT разработчици и Център за творческо обучение с цел качествена и независима школа в град Пловдив.

read more

Александър Ангелов – гост-лектор в панел “Дигитализиране на образованието” на конференция “Качествено образование за всяко дете”

На 10 ноември 2017 г., петък между 14:00 до 15:30 ч. в зала Мати-Д, кино „Люмиер Лидл“ ще се проведе специален панел “Дигитализиране на образованието?”, организирано от сдружение “Образование без раници” в рамките на годишната конференция “Качествено образование за...

read more

Стефан Стоянов, зам.-кмет на община Пловдив, отличен за иновации с проекта “Дигитализиране на учебния процес” с участието на Център за творческо обучение

Център за творческо обучение провежда обучения от 2016 г. за въвеждане на облачни технологии в 54 общински училища в град Пловдив, за което зам.-кметът благодари в статия във в. 24 часа от 30 октомври 2017 г.

read more

Център за творческо обучение стана голям герой на малките герои в “Пирогов”

Център за творческо обучение се окичи с ново признание, този път по повод официалното откриване на реновираната педиатрия на най-голямата спешна болница в България “Пирогов”. Нашата организация се ангажира с реализацията на първия ремонт в историята на детското...

read more

ПОКАНА: Семинар за учители и директори на училища “Смислено внедряване на технологии в класната стая”

Заповядайте на 18 октомври в гр. Стара Загора на семинар, подготвен от нашите експерти в Център за творческо обучение. Там ще отговорим на въпроса: “Как да използваме технологиите в учебния процес?” като участието в семинара е безплатно.

read more

Форумният театър прави дигитален скок – ново обучение на Мария Хелстола в България

Мария Хелстола се завръща в България с ново обучение само след две седмици!
Причините Център за творческо обучение да отправи повторна покана към финландската лекторка толкова скоро след дебюта ѝ у нас са поне три.

read more

Център за творческо обучение представи дигитален аквариум и 3D перископ, като част от инициативата “Малките герои”

Димитър Дряновски демонстрира пред официалните гости аквариум, реагиращ на допир и “перископ на подводница”, отнасящи малките гости на детска травматология УМБАЛСМ “Пирогов” в една по-приятна среда.

read more

Ревю на Windows Ink Workspace

Или “Как да се научим да пишем върху екрана?” Windows Ink Workspacе (работна област на Windows Ink в българския пакет на Windows 10) е името, което Майкрософт дадоха на вече съществуващата поддръжка за графични таблети и други подобни устройства - услугата работи само...

read more