Център за творческо обучение

Опознай света около теб, научи повече за себе си!

България се появи на картата на Google иноваторите

България за първи път се появи на картата на Google иноваторите с инициатива за внедряване на интернет-базирана образователна платформа в общинските училища на Пловдив. Програмата Google Certified Innovator събра в Лондон най-ярките умове от сферата на образованието, с които по-рано този месец проведе тридневна академия за развитие на техните проекти. За събитието (#Lon2017) кандидатстваха над 500 експерти от цял свят, но допуснатите бяха само 35. Сред тях се нареди образователният експерт Александър Ангелов - първи Google сертифициран иноватор от България и ръководител Център за творческо обучение. Заедно с градската управа на Пловдив, той инициира проект за въвеждане на G suite във всички 52 общински училища.

Става дума за мащабна платформа на Google, включваща пакет от полезни приложения, предоставяни от технологичния гигант безплатно за образователни цели. G suite е преведена на български език и позволява свободен достъп на учители и ученици, включително до “Google класна стая” - един от най-развитите софтуерни програми за управление на учебен процес. По време на тридневната академия в лондонската централа на Google, иноваторите имаха шанса да надникнат в новите разработки на гиганта, както и ще получат методическа подкрепа и менторство в реализирането на проектите им за срок от 12 месеца. Най-добрите проекти ще станат част от портфолиото на Google иноваторите, където вече са достъпни 60 примера за иновации от сферата на образованието.

G suite за 52 общински училища в Пловдив

В началото на 2016-а година, първоначално само в Основно училище “Алеко Константинов”, а след това в още 7 пловдивски училища, започна внедряването на G suite. Паралелно започнаха да се провеждат интензивни обучения за учители за работа с платформата. В периода 2017-2018 г. предстои въвеждане на платформата и обучения на учителите от останалите над 40 училища. Проектът поставя основи и за въвеждане на електронни услуги за родители, ученици и учители.

 

В България Александър Ангелов е познат най-вече като ръководител на Център за творческо обучение. Екипът на неговата организация работи за качествена промяна в образованието като предоставя цялостни решения за оборудване, съдържание и дизайн на учебна среда. Центърът е сътрудничил с 1100 училища и 900 детски градини в България и други държави като междувременно разработва модела „Креативна класна стая“ - запазена марка в Европейския съюз. В средата на тази година организацията ще открие и Център за технологичен трансфер в Пловдив, където ще се развиват дейности подпомагащи процесите на внедряване на технологии в средното и висшето образование.

 

Снимки на Александър Ангелов от церемонията по награждаване на Google Иноваторите

https://goo.gl/photos/teVBQVScKe69VmJT8

 

Официална информация от Google за програмата Certified Innovator London 2017:

 

https://edutrainingcenter.withgoogle.com/certification_innovator

https://twitter.com/GoogleForEdu/status/857159848840114177

https://twitter.com/NancyWTech/status/856214886182998020

 

Снимки от Google Certified Innovator:

https://goo.gl/photos/apRLyNBgkRmQjsu69

 

София 1111,
Стадион "Академик", ниво 2

(до зала "Фестивална)

Тел.: 02 408 03 26

Моб.:0882 506 425

Варна
ул. Генерал Колев 54, ет. 3, оф. 14

Моб.:0882 506 425

Е-mail: info@cct.bg