Център за творческо обучение

Опознай света около теб, научи повече за себе си!

Информационна среща за програмата Space Camp Turkey 2017!

Уважаеми Директори и Учители,

Център за творческо обучение (ЦТО) има удоволствието да Ви покани на информационна среща във връзка с международната ученическата  програма Space Camp Turkey за 2017 г.

Срещата ще се проведе по следния график:

  • 19 януари (четвъртък) в гр. София,  от 15:00 до 16:30 часа в зала на Центъра за творческо обучение на адрес: Стадион “Академик”, ниво 2, (до зала „Фестивална“)
  • 17 февруари (петък) в гр. Варна, от 16:00 до 17:30 часа в БНР "Варна", малък арт салон, бул. Приморски №22 

Програмата е за ученици от 9 до 15 години и ще се проведе в лятото на 2017г. Крайният срок за кандидатстване е 1-ви март!

По време на събитието ще научите повече за:

  • Условията за кандидатстване в конкурса, стипендии и финансиране, организацията на програмата, пътуването и самия лагер.
  • Сроковете за кандидатстване и организацията на програмата.
  • Партньорските училища и организации, както и възможностите за участие на нови партньори.

В рамките на събитието ще имате възможност да научите повече за новата програма "Бъдещи изследователи", базинара на видео конференции и дистанционно обучение по програми на Space Camp Turkey през учебната година.

За да заявите своето присъствие, е необходимо да попълните регистрационната форма на следната връзка  или на https://goo.gl/OJiQki до 14 януари 2017 г. За повече информация може да разгледате сайта на Space Camp Turkey, България - http://spacecamp.cct.bg/.

Всички Ваши въпроси може да зададете на spacecamp@cct.bg или на 0888812379.

Екипът на Център за творческо обучение

 

Повече за Space Camp Turkey

Програмата Space Camp е едно уникално, междукултурно и образователно предизвикателство, чиято главна мисия е възпитаването и насърчаването на бъдещи изследователи в различни области, както и изграждането на глобално приятелство на базата на космическите науки. В рамките на една седмица деца и младежи между 9 и 15 години от цял свят биват обучавани на технологии, открития и нововъведения от света на космическите пътувания, също науките термодинамика, роботика, астрономия, астро физика, биология и други. Чрез интерактивни симулации, пречупени през призмата на космоса, младежите се учат на първо място на работа в екип, общуване и лидерство в динамична и забавна среда, съобразена с учебната им програма.

Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса като: обличат астронавтски костюми, изпробват движения в безтегловна среда, тренират на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.  Програмата се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти.

 

София 1111,
Стадион "Академик", ниво 2

(до зала "Фестивална)

Тел.: 02 408 03 26

Моб.:0882 506 425

Варна
ул. Генерал Колев 54, ет. 3, оф. 14

Моб.:0882 506 425

Е-mail: info@cct.bg