Център за творческо обучение

Опознай света около теб, научи повече за себе си!

Центърът за творческо обучение се срещна с арх. Лий Сколник за проекта „Малките герои“ в Пирогов.

Центърът за творческо обучение проведе работна среща с арх. Лий Сколник от американското студио LHSA+DP , по проект на Фондация “Америка за България” за преобразяването на детската травматология в Пирогов.

 

Нюйоркският архитект Лий Сколник, който стои зад дизайна на образователния център Музейко , посети отново София в средата на месец февруари 2017-а за старта на новия проект, наречен „Малките герои“.

 

Центърът за творческо обучение предоставя експертна помощ за инженеринга и оборудването на средата за възстановяване и забавление на най-младите пациенти по време на престоя им в болницата.

 

Арх. Сколник и неговият български колега Николай Трайков посетиха Центъра, където заедно с наш екип, специализиран в образователните технологии и интериорния дизайн, поставиха начало и на съвместната ни работа по този проект.

 

Лий Сколник създава своето студио Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership Team (LHSA+DP) през 1980 г. Към днешна дата то е базирано в Манхатън и обединява екип от 30 професионалисти. За себе си казват, че са изследователи и разказвачи на истории. Чрез проектите си се стремят да създават среда която сближава и хората и ги свързва по-добре със собствената им културна общност. Според арх. Сколник това е ролята на дизайна в цялата му история, а той и колегите му в LHSA+DP се стремят да добавят към нея няколко нови глави.

Работата на студиото по Музейко в София беше отличена с първо място на Националния конкурс Сграда на годината през 2016-а. В същата година LHSA+DP получи награда и за изпълнението на интериора в Музея на морските фарове в Статън Айлънд – един от административните райони на Ню Йорк.  

Предвид богатата история на LHSA+DP в областта на съвременния образователен пространствен дизайн чакаме с нетърпение да споделим с вас резултатите от съвместната ни работа в Пирогов.

 

Получихме и комплимент за цветовете на нашия офис

 

София 1111,
Стадион "Академик", ниво 2

(до зала "Фестивална)

Тел.: 02 408 03 26

Моб.:0882 506 425

Варна
ул. Генерал Колев 54, ет. 3, оф. 14

Моб.:0882 506 425

Е-mail: info@cct.bg