Център за творческо обучение

Опознай света около теб, научи повече за себе си!

Екип

                                              

Александър Ангелов

Управител и ръководител звено „Детски и младежки програми“

 

Александър Ангелов е съучредител на Центъра за творческо обучение и негов управител. Към момента Александър е още ръководител на звено „Детски и младежки програми“, посетил е повече от 700 училища и детски градини в България и повече от 100 училища и детски градини в Европа и по света. В периода 2013 - 2015 г. е посланик на проекта SCIENTIX за България, участник в десетки проекти и инициативи на европейско и национално равнище. Той е сред редовните български представители на конференцията BETT, която е най-голямото изложение за образователни технологии в света с лектори от ранга на Сър Кен Робинсън, Сугата Митра и други визионери в образованието, чиито съвети, практики и технологии Центърът постепенно въвежда на българска почва. Александър притежава сертификати Google Certified Trainer, Google Innovator и Microsoft Certified Educator като част от експертизата му включва внедряване на облачни технологии в българските училища. Александър е докторант по направление "Управление на образованието", член на комисията за "Иновативни училища" към МОН и към работната група за изготвяне на образователна стратефия 2017-2022 на община Пловдив. .

 

Завършил е Технически Университет, гр. София, специалност Индустриален мениджмънт, има магистратура по Стопанско управление и вярва, че работи по специалността си. Александър също е горд баща, пише разкази и е заклет фен е на група Остава.

За връзка:

Email: a.angelov@cct.bg

Станислава Долапчиева

 Ръководител на звено „Облачни услуги и обучения за учители“

 

Станислава Долапчиева е ръководител на звено „Облачни услуги и обучения за учители“, координатор и обучител в Център за творческо обучение. Станислава е експерт в поддръжката на базата данни, участва в дейностите по проектите на Центъра, при организацията на семинари и събития и провежда обучения на тема “Как да обучаваме с интерактивна дъска” и “Създаване на мултимедийни презентации”, Инструменти за привлекателно образование. Става част от екипа на Център за творческо обучение след завършена практика по проекта на  МОН Студентски практики. Станислава е сертифициран обучител на Microsoft и Google, сертифицирана да внедрява Андроид таблети в образователни организации и институции и е основно лице на проектите на Центъра за внедряване на облачни технологии в българските училища..

 

 

Станислава е завършила Бизнес администрация в УНСС и следва „Управленски информационни системи“ в СУ "Св. Климент Охридски”. Обича да готви и да кара колело.

За връзка:

Email: s.dolapchieva@cct.bg

                                                                                

Светлана Михайлова

Експерт образователни програми

 

Светлана Михайлова е експерт образователни програми в звено „Облачни услуги и обучения за учители“, сертифициран Google обучител и част от екипа, внедряващ облачни технологии в българските училища. Тя преподава история и философски цикъл в системата на формалното образование и е обучител в Център за творческо обучение. Има международен опит като преподавател в гр. Палермо, Италия, експерт-обучител в международни проекти и има дългогодишен опит в разработването и реализирането на проектни идеи в областта на образованието. Участва в професионално обучение за преподаватели в Колумбийски Университет, Ню Йорк, САЩ. Професионалните и личните й интереси са в областта на формално и неформално образование, промяна на образователната система, полови неравенства и права на човека. Нейната идеална представа за училище на бъдещето е място, където  учениците са индивидуалности, достойнството им е защитено, а ученето е взаимен процес.

 

Светлана Михайлова следва eвропейска магистърска програма "История на жените и  половете". Почитател на Лана Дел Рей, феминистка и активистка.

За връзка:

Email: s.mihaylova@cct.bg                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Катя Гогова


Експерт образователни проекти


Катя Гогова е Google Certified Educator Level 1. Тя провежда обучения “Училище в облака” за внедряване на облачни технологии в образованието. Преди да стане част от екипа на Център за творческо обучение, Катя е фасилитирала практиката на студенти в различни европейски страни като координатор по програмата Еразъм. Една година работа във фондация за повишаване на качеството на публичното образование в училища от бедни квартали в Колумбия. Прекарва 6 месеца като доброволец в детска градина в Естония, след което две години преподава чужди езици в СУ "Нешо Бончев", Панагюрище. Образованието ѝ включва две бакалавърски степени съответно по специалностите "Европеистика" и "Социология" в СУ “Св. Климент Охридски”.


Катя Гогова се страхува от медузи, живяла е в индианско селище в амазонската джунгла и е участвала на археологически разкопки в Сибир.


За връзка:
Email: k.gogova@cct.bg

Мария Стоичкова

Координатор и обучител

 

Мария Стоичкова е част от звено „Облачни системи и обучения за учители“ в качеството си на координатор и обучител. Тя изпълнява задачи, свързани с поддържане на комуникация, координация и организация. Мария е завършила „Неформално образование“ в Софийски университет, участва в младежки обмени по „Еразъм+“, на тема “Социализация на младежи със СОП”, където води музикален workshop, още семинари на тема: „Презентационни умения“; „Как се осъществява информационна кампания“, “Майсторски класове за будители” и други. Тя е била обучител в инициативата „Дари час“ две поредни години.

 

Мария следва магистратура “Квалификация и пренасочване на работната сила” в СУ “Св. Климент Охридски”. Тя е участник и солист в камерен хор „Ирина Щиглич“, изработва собствени бижута MG’s Accessories и участва във фотографски конкурси всяка година.

За връзка:

Email: m.georgieva@cct.bg

Телефон: 0879 945 876               

 

                                                                                                                                                                                                                 

                                                       

Благовест Папагалски

Ръководител на звено „Образователни технологии“

 

Благовест Папагалски е ръководител на звено „Образователни технологии“ и е технологичен експерт в Център за творческо обучение. Благовест провежда технологични обучения, информационни семинари и събития. Негова отговорност е бизнес развитието на ЦТО що се отнася до модерните технологии и тяхното внедряване, което включва проучване на нови образователни решения и продукти като например Вълшебната боя на Creo, Транспортни решения за съхраняване на таблети и проекта Креативна класна стая. Благовест е участвал в 9 Academy за млади предприемачи заедно с 50 души от цялата страна, горещо се вълнува от събития и проекти от технологичен характер като ICT 2015, Португалия - проект за развитие и подпомагане на млади ИКТ специалисти. Благовест е също така Google for Education Certified Trainer.

 

Благовест става част от екипа на Център за творческо обучение през 2013 г. след стажантска практика, част от програмата на средното му образование по специалност „Компютърни техники и технологии“ в СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София. Често се шегува за фамилията си, почитател е на здравословното хранене и бягството в природата.

За връзка:

Email: b.papagalski@cct.bg

Телефон: 0877 07 08 17

                                                                                                                                                                                                                                                             

Димитър Дряновски

Технологичен експерт и дизайнер на решения

Димитър Дряновски е технологичен експерт и дизайнер на решения в звено „Образователни технологии“. Експертизата на Димитър включва внедряването на технологични решения за нуждите на Център за творческо обучение, както и разработването и осигуряването на „готови за употреба“ поръчкови цялостни решения, изградени около продуктите, предлагани от ЦТО. Димитър е сертифициран да внедрява Андроид таблети в образователни организации и институции. Той започва да работи с Център за творческо обучение през 2009 г., водейки обучения по стрелба с лък, забавна физика и подготовка за работа с интерактивни дъски като окончателно се присъединява към екипа на ЦТО в началото на 2016 г. Инженер Дряновски придобива магистърска степен по Индустриален Мениджмънт в Технически университет, гр. София през 2010 г.

 

Димитър Дряновски е печелил златни и сребърни медали на международни състезания по стендов моделизъм. „Говори“ си с компютърни системи и решава всичките им „болешки“. Той е музикална енциклопедия за рок, метъл и алтернативна музика, може да бъде засечен в любимия си клуб Строежа.

За връзка:

Email: d.dryanovski@cct.bg

 

                                                                                                                                                                                                                                

Гергана Райжекова

Координатор на космическия лагер Space Camp

 

Гергана Райжекова е част от звено „Детски и младежки програми“, координатор на програмата Space Camp Turkey. Нейна отговорност е контрола по качеството в Център за творческо обучение. Гергана помага в организирането на събития, поддържа facebook и блога на ЦТО classroomtech.bg. Тя e сред делегатите на 5-тия Световен Младежки Конгрес в гр. Истанбул, Турция в качеството си на млад преподавател заедно с 1000 младежи от цял свят и над 200 млади преподаватели, участник-презентатор в 9-ти Фестивал на Българското образование. Гергана има 8-годишен стаж в неформалното образование и е сред учениците на проф. д-р Георги Лозанов, занимавала се  професионално с метода сугестопедия в продължение на 4 години. В „TEБ.Е.ШИР –  проект за средата  на  израстване“, който изследва средата на преподаване и нейното въздействие,  нейните стаи са централни експонати в изложбата.

 

Гергана Райжекова е изследовател на алтернативната музикална сцена в България и докторант. Тя е още модел, барабанист и отговорен редактор в КлинКлин.

За връзка:

Email: g.rayzhekova@cct.bg  

Рени Димова

Председател на УС

на Сдружение “Център за творческо обучение”

 

Рени Димова е част от екипа на Център за творческо обучение от неговото създаване през 2008 г. Нейната кариера започва в бизнес администрацията преди да превърне проектната работа от хоби в професия. Има над 15 години опит в разработване и управление на международни образователни проекти. Работила е като експерт към подпрограма Еразъм в Националната агенция „Сократ“, участвала е в международни форуми на  ГД „Образование и култура“ към ЕК.

 

Рени Димова е завършила Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, както  и специализация по управление на нестопански организации. Четенето на книги е все още нейна страст, въпреки малкото свободно време, с което разполага.

За връзка

Email: r.dimova@cct.bg                                                                                                                                                                                                                                              

Биляна Георгиева

Финансов и административен експерт

 

Биляна Георгиева отговаря за документалното оформяне, документооборота и правната страна на дейностите на Център за творческо обучение. Биляна има  6-годишен опит като експерт обществени поръчки. Сред компетенциите й се включват още познания в сферата на международната дейност и по конкретно право, счетоводство и договорна дейност. В тази връзка клиентите на ЦTO могат да се обръщат към Биляна относно всички правни и документални въпроси.

 

Биляна Георгиева е завършила бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. Ценител на доброто чувство за  хумор и самоиронията. Биляна има първи кафяв колан по карате, степен 3-то кю.

 

За връзка:

Email: b.georgieva@cct.bg

               

Стефан Кузманов


Софтуерен инженер

 

Стефан Кузманов е софтуерен инженер в Център за творческо обучение и създател на сайта Space Camp Turkey в България. Неговият принос в Центъра е свързан със създаването и цялостното проектиране на високо-имиджови софтуерни продукти. Експертизата на Стефан е свързана с подобряването на сайтовете на ЦТО. Негови проекти са обновената платформа Креативна класна стая, както и новия дизайн на блога classroomtech.bg. Освен познанията му в софтуера Стефан Кузманов участва във филма "Тъмната война" на оператор Ива Петкова и режисьор Любомир Илиев.

Стефан е композитор и текстописец, свири на четири музикални инструмента и участва в експеримента на Илон Мъск за заселване на Марс. Гражданин на космическата нация Асгардия.
 

За връзка:

Email: s.kuzmanov@cct.bg

 

Михаел Иванов

Криейтив маркетинг консултант

 

Михаел Иванов е криейтив маркетинг консултант в Център за творческо обучение. Централният проект, поверен на Михаел, е изграждане на бранда “Център за творческо обучение” като запазена марка с качествени и разнообразни продукти, проекти и обучения и е отговорник за сайтовете - визуализации под името “Креативна класна стая”. Сред компетентностите на Михаел Иванов са боравене с програмите Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe After Effects и Adobe Premiere. Участник е в 9 Academy за млади предприемачи заедно с 50 души от цялата страна. Той е още аниматор на свободна практика и има дългогодишен опит с обслужване на клиенти.

 


Михаел Иванов  активно тренира смесени бойни изкуства - бойно самбо в клуб "Илинден", тренирал е капоейра 6 месеца и се е състезавал като волейболист в юношеската си възраст. 

                                           

За връзка:

Email: m.ivanov@cct.bg

 

Надежда Юрукова

Сътрудник по управление на европейски проекти

 

Надежда Юрукова е репортер на международни политически и икономически новини, била е още преводач, консултант за връзки с обществеността  в МВнР, както и експерт в Културния институт към министъра на външните работи. През последните 15 години участва като доброволец и инициатор на няколко малки образователни проекта за деца от малцинства или такива в неравностойно положение, както и за възрастни бежанци. Надежда е завършила “Сценография и костюм” в българската Национална художествена академия и медии в Сараево, Босна и Херцеговина, където е стипендиант на френското правителство във филиала на Висшето училище по журналистика в Лил.  

 

Надежда Юрукова е луд фен е на Nick Cave, Jack White и The Kills. Обича сутрешно кафе, море и качамак с пръжки. Убедена е, че в дъното на всяко голямо нещо винаги стои един човек с идея.   

 

За връзка:

Email: n.yurukova@cct.bg

Елисавета Якимова

В отпуск по майчинство

 

Елисавета Якимова е понастоящем управител на Център за творческо обучение. Тя е основател на клона на Център за творческо обучение в гр. Варна и негов мениджър. Ели участва в координирането на международни сътрудничества, свързани с нови продукти и услуги, както и в разработването на материали и концепции като Креативна класна стая. Ели се присъединява към екипа на Центъра в началото на 2013 г. и води технологични обучения за учители от цяла България като „Дизайн и внедрявaне на ИКТ“, „PREZI - създаване на мултимедийни презентации“, „Как да обучаваме с интерактивна дъска“, „Свързани класни стаи“ и други. Завършила е Рекламен мениджмънт в Нов Български Университет, гр. София и е Google for Education Certified Trainer.

Елисавета Якимова още е бивша пианистка с много награди, моторист и любител на екстремните спортове. 

За връзка:

Email: e.jakimova@cct.bg

София 1111,
Стадион "Академик", ниво 2

(до зала "Фестивална)

Тел.: 02 408 03 26

Моб.:0882 506 425

Варна
ул. Генерал Колев 54, ет. 3, оф. 14

Моб.:0882 506 425

Е-mail: info@cct.bg