Запознайте се с нашия екип

Александър Ангелов

Съучредител и управител на Център за творческо обучение

Работата му го е отвела в повече от 700 училища и детски градини в България и над 100 училища и детски градини в Европа и по света. Притежава сертификати Google Certified Trainer, Google Innovator и Microsoft Certified Educator, а експертизата му включва внедряване на облачни технологии в българските училища. Александър е докторант по “Управление на образованието”, член на комисията за “Иновативни училища” към МОН и към работната група за изготвяне на образователна стратегия 2017-2022 на община Пловдив. Завършил е Техническия университет в София със специалност Индустриален мениджмънт и магистратура по Стопанско управление. Александър е горд баща, автор на кратки разкази и един от най-верните фенове на група Остава.

Станислава Долапчиева

Ръководител на звено „Облачни услуги и обучения за учители“ и експерт по поддръжка на база данни

Организатор е на семинари и други събития от дейността на Център за творческо обучение, включително обучения на тема „Инструменти за привлекателно образование“. Става част от екипа на Център за творческо обучение благодарение на практика по проекта на  МОН Студентски практики. Станислава е сертифициран обучител на Microsoft и Google и главно действащо лице в проектите на Центъра за внедряване на облачни технологии в българските училища. Завършила е Бизнес администрация в УНСС и „Управленски информационни системи“ в СУ “Св. Климент Охридски”. Обича да готви и да кара колело.

Благовест Папагалски

Ръководител на звено „Образователни технологии“ и технологичен експерт

Грижи се внедряването на съвременни технологии и иновативни продукти в работата на Центъра като вълшебната боя на Creo и транспортните решения за съхраняване на таблети и преносими компютри Креативна класна стая. Участва в 9 Academy за млади предприемачи и се силно се интересува от проекти за развитие и подпомагане на млади ИКТ специалисти. Благовест е и сертифициран обучител на Google for Education. Става част от екипа на Център за творческо обучение през 2013 г. след стажантска практика, част от програмата на средното му образование по специалност „Компютърни техники и технологии“ в СПГЕ „Джон Атанасов“ в София. Често се шегува с фамилното си име, почитател е на здравословното хранене и бягството в природата.

Катя Гогова

Експерт по обучение и развитие “Облачни системи и обучения на учители”

Катя е сертифициран обучител на Google (Level 1) и провежда обучения за внедряване на облачни технологии в образованието. Преди да стане част от екипа на Център за творческо обучение, Катя е подпомагала практиката на студенти в различни европейски страни като координатор по програмата Еразъм. Провела е година във фондация за повишаване на качеството на публичното образование сред общности в неравностойно положение в Колумбия. Прекарва шест месеца и като доброволец в детска градина в Естония, след което две години преподава чужди езици в СУ “Нешо Бончев”, Панагюрище. Образованието ѝ включва две бакалавърски степени по специалностите “Европеистика” и “Социология” в СУ “Св. Климент Охридски”.

Катя се страхува от медузи, живяла е в индианско селище в амазонската джунгла и е участвала на археологически разкопки в Сибир.

Мария Стоичкова

Координатор и обучител в звено „Облачни системи и обучения за учители“

Изпълнява задачи, свързани с комуникационни умения и организация на публични събития. Завършила е специалност „Неформално образование“ в Софийски университет, участва в младежки обмени по програма Еразъм+ за социализация на младежи със специални образователни потребност, където води музикална работилница и семинари на тема: „Презентационни умения“; „Как се осъществява информационна кампания“, “Майсторски класове за будители” и други. Била е обучител в инициативата „Дари час“ две поредни години. Мария следва магистратура “Квалификация и пренасочване на работната сила” в СУ “Св. Климент Охридски”. Солист е в камерен хор „Ирина Щиглич“, изработва собствени бижута MG’s Accessories и участва във фотографски конкурси.

Светлана Михайлова

Експерт в звено „Облачни системи и обучения за учители“, сертифициран Google обучител

Преподавател е по история и философия на гимназисти и международен опит като учител в италианския град Палермо. Експерт-обучител в международни проекти с дългогодишен опит в разработването на иновативни образователни идеи. Част от професионалното си обучение получава в Колумбийския университет на Ню Йорк, САЩ. Според нея училището на бъдещето уважава индивидуалността на учениците, достойнството им не се накърнява, а процесът на учене е двупосочен. Светлана следва eвропейска магистърска програма “История на жените и  половете”. Почитател е на Лана Дел Рей, феминистка и активистка.

Димитър Дряновски

Дизайнер на решения в звено „Образователни технологии“

Занимава се с разработването и осигуряването на цялостни технологични решения, както за нуждите на Център за творческо обучение, така и за различни образователни институции. Започва работата си в Центъра през 2009 г. като води обучения по стрелба с лък, забавна физика и подготовка за работа с интерактивни дъски. Присъединява официално към екипа на Център за творческо обучение в началото на 2016 г. Придобива магистърска степен по Индустриален мениджмънт в Техническия университет в София през 2010 г. Димитър е носител на златни и сребърни медали от международни състезания по стендов моделизъм. „Говори“ си с компютърни системи и решава всичките им „болешки“. Смятан е за жива енциклопедия на рок, метъл и алтернативната музика и може да бъде засечен в любимия му столичен клуб Строежа.

Гергана Райжекова

Координатор на програмата Space Camp Turkey и главен отговорник по качествен контрол

Организатор е на публични събития и поддържа страниците на Център за творческо обучение в социалните медии, заедно с блога ни classroomtech.bg. Като млад преподавател е делегат на 5-тия Световен Младежки Конгрес в Истанбул заедно с 1000 младежи от цял свят и над 200 учители. Участва като презентатор в 9-тия Фестивал на Българското образование. Гергана има 8-годишен стаж в сферата на неформалното образование и е сред учениците на проф. д-р Георги Лозанов. Занимава се  професионално с метода сугестопедия в продължение на 4 години. Тя е изследовател на алтернативната музикална сцена в България и докторант по темата в СУ „Климент Охридски“. Гергана е още модел, барабанист и отговорен редактор в КлинКлин.

Рени Димова

Председател на УС на Сдружение “Център за творческо обучение”

Тя е част от екипа на Център за творческо обучение от неговото създаване през 2008 г. Кариерата й започва с бизнес администрацията, но скоро превръща проектната работа от хоби в професия. Има над 15-годишен опит в разработването и управлението на международни образователни проекти. Работила е като експерт към подпрограма Еразъм в Националната агенция „Сократ“, участвала е в международни форуми на  ГД „Образование и култура“ към Европейската комисия. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, както  и специализация по управление на нестопански организации. Четенето на книги е все още нейна страст, въпреки малкото свободно време, с което разполага.

Биляна Георгиева

Експерт по стопанската дейност

Отговаря за документалното оформяне, документооборота и правната страна на дейностите на организацията. Има многогодишен опит като експерт по обществени поръчки. Компетенциите й обхващат международно право, счетоводство и договорна дейност. Биляна Георгиева е завършила бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. Ценител на доброто чувство за хумор и самоиронията.  Притежава първи кафяв колан по карате, степен 3-то кю.

Стефан Кузманов

Софтуерен инженер

създател на сайта Space Camp Turkey в България. Неговият принос към дейността на Центъра включва и цялостното проектиране на високо-имиджови софтуерни продукти и подобряването на сайтовете на Центъра. Сред неговите проекти са обновената платформа Креативна класна стая, както и новия дизайн на блога classroomtech.bg. Участвал е и в реализацията на филма “Тъмната война” на режисьора  Любомир Илиев и оператора Ива Петкова. Стефан е композитор и текстописец, свири на четири музикални инструмента и участва в експеримента на Илон Мъск за заселване на Марс. Гражданин на космическата нация Асгардия.

Надежда Юрукова

Координатор партньорства и проекти

Работила е като репортер на международни новини, била е още преводач, консултант за връзки с обществеността, както и експерт в Културния институт към министъра на външните работи. През последните 15 години участва като доброволец и инициатор на няколко малки образователни проекта за деца от малцинствени общности или такива в неравностойно положение. За кратко е и учител по български език на бежанци в България. Завършила е „Сценография и костюм“ в Националната художествена академия и „Медии“ в Сараево, Босна и Херцеговина, където е стипендиант на френското правителство във филиала на Висшето училище по журналистика в Лил.  Надежда е луд фен е на Nick Cave, обича сутрешно кафе, море и качамак с пръжки. Убедена е, че в дъното на всяко голямо нещо винаги стои един човек с идея.

Елисавета Якимова

/в майчинство/ Управител

Основател е на клона на Центъра във Варна и негов мениджър. Извършва координация на международни сътрудничества, свързани с нови продукти и услуги. Участва активно в разработването на концепции като Креативна класна стая. Елисавета се присъедини към екипа на Центъра през 2013 година, когато предприе технологични обучения за учители от цяла България. Завършила е Рекламен мениджмънт в Нов Български Университет и е сертифициран Google for Education обучител. Елисавета е още пианистка с много награди зад гърба си, моторист и любител на екстремните спортове.