Запознайте се с нашия екип

Ние сме експерти в областта на образователните технологии, обучението на учители и сме единствен представител на Space Camp Turkey в България. Непрестанно търсим и споделяме световен опит, за да подкрепим качествената промяна на българското образование.

Александър Ангелов

Управител

Работата му го е отвела в повече от 700 училища и детски градини в България и над 100 училища и детски градини в Европа и по света. Притежава сертификати Google Certified Trainer, Google Innovator и Microsoft Certified Educator, а експертизата му включва внедряване на облачни технологии в българските училища. Александър е докторант по “Управление на образованието”, член на комисията за “Иновативни училища” към МОН и към работната група за изготвяне на образователна стратегия 2017-2022 на община Пловдив. Завършил е Техническия университет в София със специалност Индустриален мениджмънт и магистратура по Стопанско управление. Александър е горд баща, автор на кратки разкази и един от най-верните фенове на група Остава.
Имейл: a.angelov@cct.bg

Станислава Долапчиева

Ръководител „Облачни услуги“

Организатор е на семинари и други събития от дейността на Център за творческо обучение, включително обучения на тема „Инструменти за привлекателно образование“. Става част от екипа на Център за творческо обучение благодарение на практика по проекта на  МОН Студентски практики. Станислава е сертифициран обучител на Microsoft и Google и главно действащо лице в проектите на Центъра за внедряване на облачни технологии в българските училища. Завършила е Бизнес администрация в УНСС и „Управленски информационни системи“ в СУ “Св. Климент Охридски”. Обича да готви и да кара колело.
Имейл: s.dolapchieva@cct.bg

Димитър Дряновски

Дизайнер на технологични решения

Занимава се с разработването и осигуряването на цялостни технологични решения, както за нуждите на Център за творческо обучение, така и за различни образователни институции. Започва работата си в Центъра през 2009 г. като води обучения по стрелба с лък, забавна физика и подготовка за работа с интерактивни дъски. Присъединява официално към екипа на Център за творческо обучение в началото на 2016 г. Придобива магистърска степен по Индустриален мениджмънт в Техническия университет в София през 2010 г. Димитър е носител на златни и сребърни медали от международни състезания по стендов моделизъм. „Говори“ си с компютърни системи и решава всичките им „болежки“. Смятан е за жива енциклопедия на рок, метъл и алтернативната музика и може да бъде засечен в любимия му столичен клуб Строежа.
Имейл: d.dryanovski@cct.bg

 

Рени Димова

Ръководител проекти

Тя е част от екипа на Център за творческо обучение от неговото създаване през 2008 г. Кариерата й започва с бизнес администрацията, но скоро превръща проектната работа от хоби в професия. Има над 15-годишен опит в разработването и управлението на международни образователни проекти. Работила е като експерт към подпрограма Еразъм в Националната агенция „Сократ“, участвала е в международни форуми на  ГД „Образование и култура“ към Европейската комисия. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, както  и специализация по управление на нестопански организации. Четенето на книги е все още нейна страст, въпреки малкото свободно време, с което разполага.
Имейл: r.dimova@cct.bg

Цветослава Стоянова

Специалист маркетинг и реклама

Казусът “Образование” си е запазил специално място в живота и мирогледа на Цветослава. Първата си среща с Центъра, тя обича да описва така: “Знаех, че тази среща не е случайна и бях убедена, че ни е писано да вървим заедно напред, в името на една обща кауза”. Е, така и се случи.
Цветослава стана член на Център за творческо обучение през 2019г, когато все още беше студент към ВУЗФ и Saatchi&Saatchi, с магистърска специалност “Реклама, Бизнес Дизайн и Бранд Мениджмънт”. Заедно с това, тя е и горд представител на The Event Academy, East Sussex, Ashdown University.
Към днешна дата, Цвети уверено имплементира знанията, уменията и енергията си в проектите на Център за творческо обучение и с хъс гони целите, които съвременното българско образование си поставя.

Имейл:  ts.stoyanova@cct.bg

Светлана Михайлова

Експерт образователни програми

Преподавател е по история и философия на гимназисти и международен опит като учител в италианския град Палермо. Експерт-обучител в международни проекти с дългогодишен опит в разработването на иновативни образователни идеи. Част от професионалното си обучение получава в Колумбийския университет на Ню Йорк, САЩ. Според нея училището на бъдещето уважава индивидуалността на учениците, достойнството им не се накърнява, а процесът на учене е двупосочен. Светлана следва eвропейска магистърска програма “История на жените и  половете”. Почитател е на Лана Дел Рей, феминистка и активистка.
Имейл: s.mihaylova@cct.bg

Йоана Маринова

Главен оперативен директор

Завършва “Международни отношения и икономика” в Университета на Торонто и програма на Харвард за мениджъри. Напуска света на финансите и се отдава на кариера в образованието с конкретна насоченост към икономическо и културно развитие. С над 10 годишен опит и реални постижения в областите образование, организационно лидерство и бизнес развитие в НПО сектора.  Тя е дълбоко заинтересована от начина, по който качественото управлението може да въведе процеси и структури, които позволяват на организациите да реализират своята визия по устойчив начин. Пътуванията й са я отвели от Индия до сноубордиране на вулкани в Никарагуа. Обича да учи и пробва нови неща, трудно и е да седи мирно, и никога не е срещала торта, която да не и харесала. 
Имейл:  j.marinova@cct.bg

Д-р Гергана Райжекова

Ръководител детски и младежки програми

Организатор е на публични събития и поддържа страниците на Център за творческо обучение в социалните медии. Нейният принос в развитието на програмата Space Camp Turkey е свързан с популяризирането на космическия лагер, както и за основаването на общински стипендии и общността “Възпитаници на Space Camp в България”. Като млад преподавател е делегат на 5-тия Световен Младежки Конгрес в Истанбул заедно с 1000 младежи от цял свят и над 200 учители. Гергана има 8-годишен стаж в сферата на неформалното образование и е сред учениците на проф. д-р Георги Лозанов. Занимава се професионално с метода сугестопедия в продължение на 4 години. Тя е изследовател на алтернативната рок сцена в България, защитила своите трудове в многобройни български и международни научни издания, автор на книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България”. Гергана е още модел, барабанист, антрополог и отговорен редактор в КлинКлин. TEDx лектор.
Имейл: g.rayzhekova@cct.bg

Весела Русева

Регионален мениджър Пловдив

Сътрудничи си с Центъра още от 2013 г. по проекта SUSTAIN. Въвлича учениците си в учене чрез преживяване в Детски образователен център към НИМ и благотворителни изяви в Дом за стари хора „Св. Василий Велики“. Отваря вратите на класната си стая за еколози от БДЗП, представители на EVN и БАН. Весела представя доклади по време на ІІ-та регионална конференция на началните учители от училищата на област Пловдив „Училището – място за деца“ и на събития на тема „Съвременни тенденции в образованието“ във ФГБОУ ВО „Държавен институт по руски език А. С. Пушкин“, гр. Москва, Русия. Координатор в открития през 2017 г. Център за Трансфер на Технологии в гр. Пловдив. Възпитаник на Пловдивския, Великотърновския и Тракийския университет. Майстор на палачинки и домашно Тирамису, фен на оцеляването с Беър Грилс и шоколада.
Имейл: v.ruseva@cct.bg

 

Биляна Георгиева

Експерт стопанска дейност

Отговаря за документалното оформяне, документооборота и правната страна на дейностите на организацията. Има многогодишен опит като експерт по обществени поръчки. Компетенциите й обхващат международно право, счетоводство и договорна дейност. Биляна Георгиева е завършила бакалавърска и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС. Ценител на доброто чувство за хумор и самоиронията.  Притежава първи кафяв колан по карате, степен 3-то кю.
Имейл: b.georgieva@cct.bg

Надежда Юрукова

Сътрудник по управление на проекти

Работила е като репортер на международни новини, била е още преводач, консултант за връзки с обществеността, както и експерт в Културния институт към министъра на външните работи. През последните 15 години участва като доброволец и инициатор на няколко малки образователни проекта за деца от малцинствени общности или такива в неравностойно положение. За кратко е и учител по български език на бежанци в България. Завършила е „Сценография и костюм“ в Националната художествена академия и „Медии“ в Сараево, Босна и Херцеговина, където е стипендиант на френското правителство във филиала на Висшето училище по журналистика в Лил.  Надежда е луд фен е на Nick Cave, обича сутрешно кафе, море и качамак с пръжки. Убедена е, че в дъното на всяко голямо нещо винаги стои един човек с идея.
Имейл: n.yurukova@cct.bg

Д-р Димитрина Папагалска

Специалист управление на организационно знание

Преминала е стажове в Министерство на културата и Българска национална телевизия, както и обучение към Академията на Световната организация за интелектуална собственост, от което придобива сертификати за завършено дистанционно обучение по четири специализирани курса на Академията. Завършила е висшето си образование в Университета за национално и световно стопанство, където придобива бакалавърска и магистърска степен по икономика в областта на интелектуалната собственост. Доктор по икономика е с дисертационен труд на тема “Бизнес с интелектуална собственост в телевизионната индустрия”. Обича да стартира деня си с чаша ароматно кафе и може да гледа поредицата “Властелинът на пръстените” отново и отново, и отново.
Имейл:  d.papagalska@cct.bg

Иван Петров

Технологичен ръководител G Suite за образованието

Работил като консултант техническа поддръжка за G Suite в продължение на три години като след това се занимава с поддръжка на домейн и уебсайт хостинг с GoDaddy. Преди да се преквалифицира към технологиите работи като модератор в Olx, маркетинг специалист и спасител. Обича да играе джага и да пее заедно или поотделно.
Имейл:  i.petrov@cct.bg

Полина Дончева

Офис мениджър

Работила е като организатор и представително лице в сферата на бизнеса. Завършила е Стопанско управление и Бизнес администрация в ПУ „Паисий Хилендарски“ в гр.Пловдив, както и магистратура по Управление на качеството в „ХТМУ“ София. Живяла във Великобритания и Испания, очарована е от културата и духовното наследство на тези народи. Определя като една от силните си страни комуникацията с хора, структурирането и приоритизирането на задачите. Тя е изключително акуратна и високо цени това качество в другите. Полина отговорно и всеотдайно подпомага организацията и ефективността на екипа, управлява и оптимизира процеси, свързани с вътрешни процедури, контактува с експерти от различни направления и институции. Нейна страст са сноуборда, танците, алтернативната медицина и психологията.
Имейл:  p.doncheva@cct.bg

Елисавета Якимова

Регионален директор

Елисавета Якимова е основател на клона на Център за творческо обучение в гр. Варна и негов мениджър. Участва в координирането на международни сътрудничества, свързани с нови продукти и услуги, както и в разработването на материали и концепции като Креативна класна стая. Присъединява се към екипа на Центъра в началото на 2013 г. и води технологични обучения за учители от цяла България като „Дизайн и внедрявaне на ИКТ“, „PREZI – създаване на мултимедийни презентации“, „Как да обучаваме с интерактивна дъска“, „Свързани класни стаи“. Завършила е Рекламен мениджмънт в Нов Български Университет, гр. София и е Google Certified Trainer. Елисавета Якимова още е бивша пианистка с много награди, моторист и любител на екстремните спортове.
Имейл:  e.jakimova@cct.bg 

 

Надежда Коцева

Координатор обучения

Надежда Коцева има богат опит с административни дейности в сферата на недвижимите имоти и застраховането. Възможността да работи за качествена промяна в сферата на образованието я насочва към дейността на Центъра. Получила е висше образование в НБУ със специалност „Анимационна режисура“ и макар да не работи в тази област, влага творческата си енергия в новите хоризонти, който се откриват пред нея. Родител е на две деца, които всекидневно  припомнят важността на доброто образование. Голяма част от свободното си време посвещава на доброволни дейности като писане на положителни новини и интервюта за Uspelite.bg и работа по проекта Teaching Alpha, насърчаващ учителите, които прилагат иновативни практики в държавните училища. Автор е на малката детска книга “Дъга-мечта”.
Имейл:  n.kotseva@cct.bg

Благовест Папагалски

Ръководител на звено „Образователни технологии“

Благовест провежда технологични обучения, информационни семинари и събития. Негова отговорност е бизнес развитието на ЦТО що се отнася до модерните технологии и тяхното внедряване, което включва проучване на нови образователни решения и продукти. Благовест е участвал в 9 Academy за млади предприемачи заедно с 50 души от цялата страна, горещо се вълнува от събития и проекти от технологичен характер като ICT 2015, Португалия и I-link – проект за развитие и подпомагане на млади ИКТ специалисти. Благовест е също така Google Certified Trainer. Става част от екипа на Център за творческо обучение през 2013 г. след стажантска практика, част от програмата на средното му образование по специалност „Компютърни техники и технологии“ в СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София. Често се шегува за фамилията си, почитател е на здравословното хранене и бягството в природата.

Имейл:  b.papagalski@cct.bg