Code School Plovdiv отвори врати

Запишете се в единствената независима школа по програмиране в град Пловдив. Курсът Програмиране със C# започва на 06 февруари (вторник), а курсът Slice & Dice започва на 26 февруари (понеделник). Групите са с ограничен брой до 15 души.

Курсовете са предназначени за участници на възраст над 16 години. 

ПОКАНА: Курс “Медийна грамотност в сферата на образованието”

Обучението е базирано на критическото мислене и аналитичния подход към всички форми на информация в заобикалящата ни среда – реална или виртуална. Специално внимание се обръща на поведението в социалните мрежи. Програмата включва лекции и практически упражнения, които можете да използвате в час, независимо от предмета, който преподавате.

Кандидатствайте за Space Camp Turkey до 1 март!

До 1 март може да кандидатствате за стипендия за космическия лагер Space Camp Turkey. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе по една от следните теми:

Тема 1: Създадено за Космоса – използвано на Земята.

Тема 2: Космическите пионери.

Тема 3: Спорт в Космоса.

Специалната серия лаптопи ACER B118

Най-важното за един лаптоп за учител или ученик: батерия за цял ден работа, супер здрав дизайн, процесори Pentium и чувствителен на допир екран, който се върти на 180 градуса.

Доставили сме много лаптопи, но този път сме наистина впечатлени. Цените започват от 739 лв. с вкл. ДДС.

Център за трансфер на технологии

Докоснете се до свръхсъвременна образователна среда в нашия Център за трансфер на технологии в гр. Пловдив.

Центърът демонстрира най-новите образователни технологии, като Google експедиции, Chromebook лаптопи, училище в облака и помагала за компютърно моделиране.

Можете да заповядате с Ваши колеги-учители или с ученици. Дейности по “Твоят час” са добре дошли 🙂

Scottie Go

Scottie GO! е настолна игра, която помага на учителя да преподава основите на програмирането, чрез увлекателната история на главния герой Scottie. 
Приложението се инсталира на Windows или Android у-во с камера и се използва, за проверка на отделните предизвикателства и преминаването към следващото ниво.

Обучения

Обучителните ни програми са част от ​одобрените програми за педагогически специалисти към Министерство на образованието и науката.

Оборудване

Предлагаме качествено оборудване за съвременната класна стая – препоръчано и тествано от специалисти и образователни експерти. 

Space Camp

За децата на България космическият лагер е едно от най-вълнуващите преживявания с фокус върху екипна работа, наука и най-нови технологии.

Блог

Вдъхновен от навлизането на технологиите в класната стая, блогът е създаден, за да даде видимост на иновации и добри практики в България и по света.

Последни новини

ПОКАНА: Курс “Медийна грамотност в сферата на образованието”

Обучението е базирано на критическото мислене и аналитичния подход към всички форми на информация в заобикалящата ни среда – реална или виртуална. Специално внимание се обръща на поведението в социалните мрежи. Програмата включва лекции и практически упражнения, които можете да използвате в час, независимо от предмета, който преподавате.

Отваря врати Code School Plovdiv – нова школа за програмиране в България

През лятото на 2017 г. екипът на Център за творческо обучение взе решение да създаде програма за обучение на млади специалисти с две направления frontend и backend. Code School Plovdiv е партньорство между професионални IT разработчици и Център за творческо обучение с цел качествена и независима школа в град Пловдив.

Александър Ангелов – гост-лектор в панел “Дигитализиране на образованието” на конференция “Качествено образование за всяко дете”

На 10 ноември 2017 г., петък между 14:00 до 15:30 ч. в зала Мати-Д, кино „Люмиер Лидл“ ще се проведе специален панел “Дигитализиране на образованието?”, организирано от сдружение “Образование без раници” в рамките на годишната конференция “Качествено образование за...

Препоръки

На база изграденото партньорство с Центъра в рамките на различни международни и местни програми и проекти, както и следването на съвременните стандарти и тенденции в работата, Община Севлиево препоръчва Център за творческо обучение като организация, способна да подпомогне и развие образователните политики на своите партньори.

Д-р Иван Иванов

Кмет, Община Севлиево

Бих искала да поздравя целия Ви екип за последната изява, на която имах възможност да присъствам, а именно конференцията “Инструменти за привлекателно развитие”. Много съм впечатлена от подбора на екипа – Вашия (Център за творческо обучение) и на лекторите, от предложените теми и от цялостната атмосфера.

Евгения Стойновска

Учител, Италиански лицей

Експертите на фирмата демонстрираха високи професионални умения, разбиране на трудностите и гъвкавост при представянето на решения. Препоръчваме Център за творческо обучение като надежден технологичен партньор за образователни и технологични проекти.

Елеонора Лилова

Директор, 2 СУ гр. София

Екипът на Центъра е известен със сътрудничеството си по G-suite с повече от 80 училища в България.
Господин Ангелов и неговите колеги също така са уважавани членове на работни групи за образователни политики и стратегии, където предоставят своята експертиза на Министерството на образованието и различни общини.

Стефан Стоянов

Заместник-кмет за образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество, Община Пловдив