Кандидатствайте по Национална програма “Изграждане на училищна STEM среда” 2020г.

 

 

 

 

 

 

Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда”

има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище. Програмата ще финансира проекти за изграждане на училищни STEM центрове в две категории: малка (до 50 000 лв.) и голяма (до 300 000 лв.).

01.06.2020

(до 23:59 ч.)

Срок за кандидатстване 

stem.mon.bg

Пълна информация за програмата

Оставащо време:

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Попълнете въпросника, за да Ви подкрепим по най-добрия начин, по който ние можем!

За целта молим, попълнете следния Въпросник, за да получим по-цялостна представа за целите на Вашия идеен проект. След попълване на въпросника с Вас ще се свърже най-подходящият ни технологичен експерт според заложените от вас дейности и продукти.

С какво можем да бъдем полезни

Изберете решения според различните типове проекти!

Виртуална и добавена реалност в учебна среда

С помощта на добавената (augmented reality) и виртуална (virtual reаlity) реалност учителите и учениците не са ограничени единствено в пространството, което предлага класната стая. VR позволява да изследвате света виртуално докато AR вдъхва живот на абстрактното.

LEGO® Education

С LEGO® Education се правят първите най-важни крачки в STEAM дисциплините. Децата се запознават с основите на програмирането, изграждат умения за решаване на проблеми, като в същото време се обръща специално внимание на когнитивното им развитие.

Моделът 1:1 – устройства за всеки ученик

1:1 (едно към едно) е модел на организация на учебния процес, при който всеки ученик и учител имат свое електронно устройство и свързан към него персонален профил.

l

Специализирани обучения и квалификация

Обученията ни са разработени за учители и директори и са свързани със смисленото прилагане на съвременните технологии в класната стая. 

Цялостен “ЦЕНТЪР” пакет

Включва LEGO® Education, Виртуална и добавена реалност, лаптопи за учене и други технологични решения според проекта. За повече информация свържете се с нас.

Подробно описание на типовете проекти и решенията на Центъра според съответения тип

Повече информация тук

Статии, репортажи, интервюта и видео материали свързани с дейностите на Центъра ще намерите и в каналите:

ЧЕСТИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ КЪМ ЦЕНТЪР ЗА ТВОРЧЕСКО ОБУЧЕНИЕ

Може ли Център за творческо обучение да бъде бизнес партньор?

Може, стига да не е посочен като основен партньор и проекта да включва дейности предлагани от Центъра, по които училището да бъде подкрепено. Повече за ролята на бизнес партньора и препоръчителните форми на взаимодействие с него ще намерите на стр. 23 от Ръководството за кандидатстване в програмата

Освен продуктите и услугите, които Центъра основно предлага, възможно ли да бъдат заложени/закупени и друг вид технологии (интерактивни дъски, микроскопи, 3D принтер и др.) ?

Да, стига продуктите да бъдат обвързани с дейностите на Центъра. Добре е да се консултирате с нас предварително ако желаете да заложите/закупите различен тип технология чрез нас. 

Центъра предлага ли услуга за цялостно разписване на идеен проект?

Не. Можем да съдействаме за изясняване на идеята и да предоставим ресурси, които да дадат насока и идеи.