Модел 1:1

Подходящ за 4 – 12 клас

 

“1:1″(едно към едно) е модел на организация на учебния процес, при който всеки ученик и учител имат свое електронно устройство и свързан към него персонален профил. Моделът разглежда използването на дигиталните технологии като ресурс и платформа, а не като самоцел. “1:1” предполага, че учителите и учениците имат достъп до цялото съдържание, което интернет предлага (или друг набор от съдържание).

оборудване

Освен устройство за всеки ученик при успешното прилагане на Модел 1:1 е важно и как да се организира процесът документално, какви образователни ресурси се създават и как се подобрява квалификацията на училищния екип

Acer Chromebook Spin 512 - R853TNA

Идеалният лаптоп за образование. С 4 режима на използване, 12-инчов многоточков, сензорен IPS дисплей със съотношение на страните 3:2, антимикробно покритие, допълнителната втора камера, най-съвременен процесор и издръжливост от военен клас, учениците ще бъдат готови да се справят с предизвикателствата в класната стая.

ASUS Chromebook Flip CR1100FKA

Здравата конструкция е устойчива на натоварена ежедневна употреба, а с ASUS Antibacterial Guard учениците ще са предпазени от вредни микроорганизми както в класната стая, така и на открито. С бърз и лесен за обслужване модулен дизайн и възможност за отдалечено администриране , Flip CR1100 е подходящ за образователни среди от всякакъв тип. 

Acer Chromebook 514 - CB514-1WТ

Елегантната визия и алуминиевото покритие на горната част е съчетана с мощен Intel® Core™ процесор от 11-то поколение. Благодарение на оптимизираните възможности за конферентна връзка, потребителите могат да работят навсякъде, защитени от облачна технология, която им позволява плавен преход между всякакви проекти.

ASUS Chromebook Flip CX3400FMA

Отличава се с мощността на процесор Intel® Core™ и дизайн без вентилатори, с дълъг живот на батерията, така че да бъдете винаги подготвени за ежедневните си задачи. С двойните камери и възможността за завъртане на екрана на 360° ще развихрите с лекота въображението си, а в допълнение, издръжливостта от военен клас поддържа устройството защитено и когато сте в движение.

Какви са ползите на модела 1:1?

Моделът надгражда проектно базираното обучение като:

  • Развива в учениците дигитална компетентност, креативност, работа в екип и други;
  • Превръща учениците в дизайнери на ресурсите и създатели на съдържание;
  • Поставя учителите в ролята на ментори;
  • Замества физическите носители с 1 устройство с непрекъснат достъп до информация;
  • Повишава ангажираността и мотивацията за учене.

обучения

Обученията нужни на училищния екип преди стартиране на паралелка 1:1 в училище.

Научете повече на learning1to1.bg

Ако имате въпроси,
Свържете се с нас

Попълнете формата за контакт или ни пишете на info@cct.bg